IngriddeVries_portret

Wie ben ik?

Ik heet Ingrid. Ik ben getrouwd en moeder van drie prachtige dochters (1997, 1999 en 2001). Met de geboorte van deze heerlijke meiden werd ook gelijk een zoektocht geboren naar een manier van opvoeden waarin ik een liefdevolle begeleiding kon geven en ook grenzen kon stellen. Ik wilde niets liever dan dat mijn meisjes volledig zichzelf mochten zijn en worden maar hoe deed ik dat? Regelmatig zag ik gedrag dat ik liever niet wilde zien en vond ik het moeilijk om verschillende emoties bij mijn kinderen te zien en bij mezelf te voelen.  Ik was gewend om oplossingsgericht te zijn en niet zoveel ruimte te geven aan emoties. En hoe moest ik omgaan met fouten maken? Ik was voor mezelf nogal perfectionistisch en voelde me kwetsbaar als er iets niet volgens plan verliep. Ik vond met mijn hoofd wel dat fouten maken kansen zijn om te leren, maar zo voelde het niet.

Grenzen geven bleek niet altijd makkelijk want ik werd met mezelf geconfronteerd. Het voelde niet fijn als mijn kinderen boos of gefrustreerd waren door mijn grens. Het voelt nog steeds niet fijn maar ik weet nu wel dat we al onze emoties en frustraties nodig hebben om te kunnen groeien. Als je deze emoties kan handelen ben je een veerkrachtig mens. Ik leer veel van mijn kinderen. Zij houden mij dikwijls een spiegel voor, waar ik dingen zie waar ik niet altijd trots op ben en waar ik zelf mee aan de slag mag.

Ik heb gemerkt dat het delen van mijn onzekerheden over het ouderschap en de dingen die ik leer helpt. Wat mij ook hielp is nieuwe inzichten krijgen in mijn eigen dynamiek met mijn kinderen door een individuele opvoedopstelling. Het samen mogen zoeken naar manieren van opvoeden die voor je werken kan heel helpend zijn.  Op die manier kunnen we onze moeilijke en prachtige taak verlichten en nieuwe energie opdoen.

Naast het werk in mijn praktijk als Gezinscoach en Kinder- en Jeugdtherapeut geef ik trainingen in het bedrijfsleven op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en workshops over ‘Veilig en Verbonden” opvoeden.

Bekijk Curriculum Vitea