child-1082069Integratieve Kindertherapie

De Integratieve Kindertherapie is een kortdurende, oplossingsgerichte vorm van psychotherapie. Het kind met al zijn (on)bewuste wijsheid wordt begeleid om zijn eigen kracht in te zetten om het, zelfgekozen, doel te behalen. Deze manier van werken bevat zowel aspecten van coaching, van counseling, van mediation als therapeutische aspecten.

Lees meer

girl-flowers
JONGVOLWASSENE COACHING

De puberteit is een heftige fase vol vragen, uitdagingen, keuzes en verwachtingen. Risico’s nemen, grenzen opzoeken en zelfs overschrijden, voor je mening uitkomen, botsen met je ouders en leraren en eigen verantwoordelijk willen dragen. Als jongvolwassene ben je op zoek naar je eigen identiteit. Je wil geaccepteerd worden om wie je bent en gewaardeerd worden voor wat je doet.

Lees meer

 


Ouderbegeleiding

Opvoeden lijkt makkelijker dan het soms is. Het vraagt veel geduld, energie en motivatie. Het feit dat je van je kind houdt wil nog niet altijd zeggen dat je als ouder in staat bent deze liefde te geven. De rol van opvoeder kan je soms zwaar vallen. Daarom is het belangrijk dat jij je gesteund weet, begrepen voelt en ruimte voor groei in rol als opvoeder ervaart. Bij de ouderbegeleiding gaat veel aandacht uit naar persoonlijke ondersteuning aan jou als opvoeder.

Lees meer

 


Oudercursus Opvoeden in Veiligheid & Verbinding

Nieuwe inspiratie nodig om meer rust en gezelligheid te creëren in je gezin? Schrijf je dan nu in voor de oudertraining Opvoeden in Veiligheid & Verbinding. (Conscious Discipline).
Je leert kwaliteiten van jezelf aanboren waardoor je met een open hart, in veiligheid en verbinding, je kind opvoedt tot een veerkrachtig mens.

Lees meer

 


Training Moedige Moeders

Moedige Moeders is een training voor vrouwen die zich herkennen in de perfectionist. Je wil het heel graag allemaal goed doen en mag eigenlijk geen fouten maken van jezelf. Je voelt je heel verantwoordelijk voor je gezin en ondertussen vergeet je jezelf. En soms kun je voelen dat je zo moe bent en het graag anders zou willen doen. Dan ben je van harte welkom op de training waarin je kan ontdekken wat jou patronen zijn, waarom je patronen zo zijn en hoe je ze kan doorbreken.

Lees meer

 


Veiligheid en Verbinding in je klas

Leer hoe je veiligheid en verbinding creëert in je klas of op je school, de twee belangrijkste voorwaarden voor een goede leeromgeving. De cursus Conscious Discipline gebruikt de dagelijkse omgang met elkaar als een sociaal leerplan. Daarbij zijn de kinderen zelf de lessen. Het programma integreert sociaal-emotionele vaardigheden en zelfregulatie in het klaslokaal.

Lees meer

 


Lezingen over het Slimme brein

Inzicht in het Slimme Brein Model helpt om je aandacht eerst te richten op je eigen wenselijke staat van bewustzijn (die vooraf gaat aan je gedrag) en daarna pas op het gedrag van het kind. Hierdoor leert zowel de leerkracht als het kind zichzelf te reguleren en van daaruit vaardigheden te ontwikkelen om problemen op te lossen en doelen te bereiken.

Lees meer

 

 

 

 

 

 

 

Integratieve Therapie

De Integratieve Kindertherapie is een kortdurende, oplossingsgerichte vorm van psychotherapie. Het kind met al zijn (on)bewuste wijsheid wordt begeleid om zijn eigen kracht in te zetten om het, zelfgekozen, doel te behalen. Deze manier van werken bevat zowel aspecten van coaching, van counseling, van mediation als therapeutische aspecten. De integratieve benadering wil boven alle therapeutische werkwijzen uitstijgen met een totaalbenadering. Gedrag, denken, familiesysteem, emoties en gevoelens, de spirituele kant en het lichaam zijn gebieden die elkaar beïnvloeden.

De mens, het kind, is immers een totaalpersoon. En het kind is deskundig op zichzelf. Klachten waar kinderen mee kunnen komen zijn: – faalangst – moeilijk aansluiting vinden bij andere kinderen – zich onzeker voelen – zich moeilijk kunnen concentreren – slaapproblemen hebben een ingrijpende gebeurtenis moeten verwerken gepest worden of zelf pesten – last hebben van een scheiding – te impulsief gedrag vertonen blokkeren bij leerproblemen of misschien nog wel iets heel anders. Ik maak gebruik van werkvormen passend bij de verschillende invalshoeken. Kinderen kunnen op hun eigen wijze aangeven over welke mogelijkheden zij beschikken. In de therapie worden zij vervolgens bewust gemaakt van deze hulpbronnen.

Ik werk met verschillende werkvormen zoals; visualisaties, spel, verhalen, dieren als metafoor voor gedrag en creatieve werkvormen. Hierbij kun je denken aan schilderen en kleien. Mocht de vraag van het kind gerelateerd zijn aan school kan ik in overleg met ouders en school een observatie op school doen met een aansluitend begeleidingsgesprek met de leerkracht.

 

JONGVOLWASSENE COACHING

De puberteit is een heftige fase vol vragen, uitdagingen, keuzes en verwachtingen. Risico’s nemen, grenzen opzoeken en zelfs overschrijden, voor je mening uitkomen, botsen met je ouders en leraren en eigen verantwoordelijk willen dragen.
Als jongvolwassene ben je op zoek naar je eigen identiteit, je wil geaccepteerd worden om wie je bent en gewaardeeerd worden voor wat je doet. Hoewel met jezelf worstelen op weg naar zelfstandigheid een normaal proces is, is de puberteit een moeilijke periode voor alle betrokkenen.
Jongeren kunnen er baat bij hebben om te praten met een onafhankelijk volwassene, die hun serieus neemt en begeleidt en ondersteunt bij het proces van volwassen worden. En in het verlengde hiervan kan ook steun geboden worden aan hun ouders/opvoeders.

Ouderbegeleiding

Opvoeden lijkt makkelijker dan het soms is. Het vraagt veel geduld, energie en motivatie. Het feit dat je van je kind houdt wil nog niet altijd zeggen dat je als ouder in staat bent deze liefde te geven. De rol van opvoeder kan je soms zwaar vallen. Daarom is het belangrijk dat jij je gesteund weet, begrepen voelt en ruimte voor groei in rol als opvoeder ervaart. Bij de ouderbegeleiding gaat veel aandacht uit naar persoonlijke ondersteuning aan jou als opvoeder.
Ouderbegeleiding geeft door middel van gesprekken inzicht in de mogelijke problemen die je in de relatie met je kind ervaart. Op het moment dat je meer inzicht hebt in de problemen wil je hier wellicht wat in veranderen. De begeleiding is bedoeld voor ouders die zichzelf willen uitdagen net een stapje verder te gaan. Een stapje verder door hun eigen rol in het opvoeden tegen het licht te houden. En een stapje verder door te vertrekken vanuit de sterke kanten van jezelf en van het kind en die de ruimte te geven.
Voorwaarde voor ouderbegeleiding is dat je als opvoeder nieuwsgierig durft te zijn naar de ervaringen en belevingswereld van je kind en die van jezelf. Een sleutelwoord is “bewust positief opvoeden”. Ouderbegeleiding is er niet op gericht om problemen tussen partners of persoonlijke problemen op te lossen. De gesprekken vinden met een vooraf afgesproken regelmaat plaats na een intakegesprek.

Oudertraining Opvoeden in Veiligheid & Verbinding

Nieuwe inspiratie nodig om meer rust en gezelligheid te creëren in je gezin? Schrijf je in voor de oudertraining ‘Opvoeden in Veiligheid & Verbinding’.
In deze training leer je:
– Hoe jouw brein en dat van je kind werkt
– Hoe je kalm kunt blijven als je kind niet doet zoals je had gehoopt
– Hoe je in contact met je kind grenzen kunt stellen
– Hoe jij en je kind verantwoordelijkheid kunnen nemen voor eigen gevoelens
– Waarom fouten kansen zijn om van te leren
Kortom: je boort kwaliteiten van jezelf aan waardoor je met een open hart, in veiligheid en verbinding je kind opvoedt tot een veerkrachtig mens.Met de training ‘ Opvoeden in Veiligheid & Verbinding” leer je hoe je op een praktische manier strijd en akkefietjes ombuigt naar levensvaardigheden waar je kinderen de rest van hun leven profijt van hebben. Zoals met hun gevoelens omgaan, accepteren wat er is en respectvol en integer met zichzelf en anderen omgaan. Zo creëer je weer rust in je gezin.

Je bent van harte welkom. Op dit moment staat er geen training in de planning. Maar laat het weten als je interesse hebt door een mail te sturen of het contact formulier in te vullen. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op en dan onderzoeken we de mogelijkheden.

Wil je geen oudertraining doen, maar toch meer informatie over Opvoeden in Veiligheid & Verbinding? Heb je specifieke vragen over jouw eigen situatie? Graag even contact opnemen of vul het contactformulier in.

 

Training Moedige Moeders

Moedige Moeders is een training voor vrouwen die zich herkennen in de perfectionist. Je wil het heel graag allemaal goed doen en mag eigenlijk geen fouten maken van jezelf. Je voelt je heel verantwoordelijk voor je gezin en ondertussen vergeet je jezelf. En soms kun je voelen dat je zo moe bent en het graag anders zou willen doen.
Dan ben je van harte welkom op de training waarin je kan ontdekken wat jou patronen zijn, waarom je patronen zo zijn en hoe je ze kan doorbreken. We gaan aan het werk met de thema’s van ‘moeten’ naar ‘mogen’, van ‘gespannen’ naar ‘ontspannen’, van ‘perfectie’ naar ‘alles hoort erbij’, van ‘regels’ naar ‘werkelijk contact’, van altijd maar ‘doen’ naar ‘zijn’. Vanuit mijn eigen ervaring als moeder van drie dochters en als kindertherapeut en trainer neem ik je mee op reis en leer ik graag met je mee.
De training Moedige Moeders bestaat uit twee zaterdagen van 10.00-16.00 uur (inclusief lunch). De kosten voor deze training zijn € 150 (inclusief koffie / thee / lunch). Belangstelling? Graag even contact opnemen of vul het contactformulier in.

Veiligheid en Verbinding in je klas

Leer hoe je veiligheid en verbinding creëert in je klas of op je school, de twee belangrijkste voorwaarden voor een goede leeromgeving. Deze cursus gebruikt de dagelijkse omgang met elkaar als een sociaal leerplan. Daarbij zijn de kinderen zelf de lessen. Het programma integreert sociaal-emotionele vaardigheden en zelfregulatie in het klaslokaal.

Inzicht in het Slimme Brein Model helpt om je aandacht eerst te richten op je eigen wenselijke staat van bewustzijn (die vooraf gaat aan je gedrag) en daarna pas op het gedrag van het kind. Hierdoor leert zowel de leerkracht als het kind zichzelf te reguleren en van daaruit vaardigheden te ontwikkelen om problemen op te lossen en doelen te bereiken.
Deze cursus is gebaseerd op het programma van Conscious Discipline. Dit is in Amerika is een wetenschappelijk onderbouwd pestpreventie programma, vermindert agressie, creëert een positief klas of school klimaat en stimuleert een optimaal leervermogen. Nieuwsgierig geworden ? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken of vul het contactformulier in.

Lezingen

Zou je graag een lezing op maat willen in jou school of organisatie? Dat kan. Je kunt denken aan thema’s zoals ‘het Slimme Brein’, ‘grenzen stellen zonder politie agent te spelen’, ‘Assertiviteit’ enz. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken of vul het contactformulier in.