Kindertherapie
Tijdens de Kindertherapie staat het kind met al zijn mogelijkheden centraal. We gaan samen kijken waar de kracht en kwaliteiten zitten. Deze kracht kunnen we gebruiken om, bij dat wat lastiger is, te voelen dat je ook van alles in jezelf hebt om dit weer op te lossen.
Lees meer

Jongeren coaching
De puberteit is een heftige fase vol vragen, uitdagingen, keuzes en verwachtingen. Risico’s nemen, grenzen opzoeken en soms overschrijden, voor je mening uitkomen, botsen met je ouders en leraren en eigen verantwoordelijk willen dragen. Of juist heel teruggetrokken en bang om te gaan staan voor wat je vindt.
Lees meer


Ouder en/of gezinscoaching
De ouder en/of gezinscoaching is erop gericht om je als ouder capabel te voelen om je kind met zijn ‘moeilijke” gedrag te begeleiden en/of de harmonie weer terug te brengen in het gezin. Tijdens de intake met de ouders kijken we samen naar jullie verhaal en bepalen we wat er nodig is. Afhankelijk van de vraag werk ik vervolgens met de ouders en/ of het kind. Als je kind regelmatig lastig is of veel ruzie maakt, niet luistert, bang is, of…dan kan het zo veel goed doen voor jullie relatie wanneer je begrijpt wat de behoefte achter ieders gedrag.
Lees meer

Gescheiden ouders
Uit elkaar en opnieuw verbinden
Scheiden was waarschijnlijk niet de bedoeling toen je samen een kind kreeg, en toch is dat een onderdeel van je leven geworden. Het liefste wil je dat je kind geen last heeft van de scheiding. Wat kun je als gescheiden ouder zelf doen zodat jezelf meer in balans komt en er een vrijere loyaliteit is voor je kind?
Lees meer

child-1082069Opvoedopstelling
Je hebt mogelijk al adviezen gevraagd, van alles gelezen, tips en trucs geprobeerd, maar ondanks al je liefde en inzet lukt het niet om een oplossing te vinden voor je opvoedvraagstuk. Hoe kan dat? Wellicht speelt er op een diepere laag iets wat jullie beïnvloedt.
Lees meer

Workshop over Veilig en Verbonden opvoeden
Heb jij soms ook het gevoel dat je politieagent in eigen huis bent? Of denkt ”daar gaan we weer” en “hoe ga ik dit nu weer eens oplossen?”
Heb je nieuwe inspiratie nodig om meer rust en gezelligheid te creëren in je gezin? Schrijf je in voor de workshop ‘Veilig en Verbonden opvoeden’.
Lees meerKindertherapie

Bij de kinderen tot 12 jaar is de intake alleen met de ouders. We kijken samen wat de kracht en de klacht is, waar de klacht mogelijk is ontstaan en in welke systemen en contexten het regelmatig voorkomt. Vervolgens bepalen we hoe het zou zijn als de ‘klacht’ veranderd of er niet meer is, het doel. Klachten die ik regelmatig in de praktijk zie zijn:

 • Boosheid en agressief gedrag
 • Hoge mate van gevoeligheid
 • Faalangst of andere angsten
 • Niet kunnen inslapen of doorslapen
 • Moeite in relaties met anderen
 • Verdriet of somberheid
 • Weinig assertiviteit
 • Klachten n.a.v. een scheiding
 • Te veel of juist te weinig willen

Integratieve therapie biedt dat wat in iedere individuele situatie nodig is. Dit kan zijn:

 • Ondersteuning bij emotieregulatie
 • Leren ontspannen
 • Gedragstherapie voor helpend gedrag
 • Cognitieve therapie voor helpende gedachten
 • Systemische inzichten en oefeningen
 • En een combinatie hiervan

Bij kinderen gaat dit spelenderwijs waarbij ik gebruik maak van verhalen, muziek, tekenen, spelmateriaal en (ademhaling) oefeningen. De sessies zijn in principe alleen met het kind. Tussendoor zie ik de ouders graag voor een oudergesprek zodat we goed kunnen samenwerken. Mocht de vraag van het kind gerelateerd zijn aan school dan kan ik, in overleg met ouders en school, een observatie op school doen met een aansluitend begeleidingsgesprek met de leerkracht.Jongeren coaching

De puberteit is een heftige fase vol vragen, uitdagingen, keuzes en verwachtingen. Risico’s nemen, grenzen opzoeken en soms overschrijden, voor je mening uitkomen, botsen met je ouders en leraren en eigen verantwoordelijk willen dragen.

Of juist heel teruggetrokken en bang om te gaan staan voor wat je vindt. Als jongvolwassene ben je op zoek naar je eigen identiteit, je wil geaccepteerd worden om wie je bent en gewaardeerd worden voor wat je doet. Hoewel met jezelf worstelen op weg naar zelfstandigheid een normaal proces is, kan de puberteit een moeilijke periode zijn.

Je kunt je meer dan normaal je angstig, boos of onmachtig voelen. Je kunt er baat bij hebben om je verhaal te delen met een onafhankelijk volwassene die je serieus neemt en begeleidt en ondersteunt bij het proces van volwassen worden. In het verlengde hiervan kan ook steun geboden worden aan je ouder/opvoeders.Ouder coaching

De ouder coaching is erop gericht om je als ouder capabel te voelen om je kind met zijn ‘onwenselijke” gedrag en emoties te begeleiden en/of de harmonie weer terug te brengen in het gezin. Dit gezin kan heel klein zijn (1 ouder – kind) of wat groter (beide ouders -kinderen) of samengestelde gezinnen.

Om je kind te kunnen helpen is het allereerst belangrijk om zelf meer ontspannen te zijn. Meestal is de ontspanning ver te zoeken als ‘onwenselijk” gedrag van je kind jouw regelmatig triggert. Het is behulpzaam om te onderzoeken hoe het komt dat je als ouder dit gedrag moeilijk kan handelen en jezelf uit balans raakt. En hoe kan jij jezelf kalmeren en verantwoordelijkheid nemen voor je eigen gevoel? Zodat je vervolgens in meer rust in staat bent om je kind te helpen i.p.v. te beschuldigen?

Tijdens de intake met de ouders kijken we samen naar jullie verhaal en bepalen we wat er nodig is. Afhankelijk van de vraag werk ik vervolgens met de ouder(s) en soms met het kind. Want naast het onderzoeken van je eigen triggers kunnen we ook kijken hoe jij in kalmte je eigen kind kan begeleiden. Achter ‘onwenselijk’ gedrag van jouw kind ligt namelijk vaak een verlangen of een behoefte. Als je kind regelmatig lastig is of veel ruzie maakt, niet luistert, bang of boos is, dan kan het zo veel goed doen voor jullie relatie wanneer je begrijpt wat de behoefte achter het gedrag is.

Kinderen moeten vaak hun emoties en behoeftes nog leren kennen en deze op een acceptabele manier leren uiten. Soms wordt er meer van hen verwacht dan ze aankunnen. Soms spreek je hun taal niet en begrijpen jullie elkaars behoeften onvoldoende. Soms zijn er te weinig grenzen waardoor verwachtingen niet helder zijn. Gelukkig is dit te leren!
Je hoeft geen ideale ouder te worden maar het liefst wel een ouder die in staat is om vanuit liefde de emotionele ontwikkeling van zijn kind te begeleiden. Hier ontwikkelen we veerkrachtige kinderen mee. Thema’s die vaak aan de orde komen zijn grenzen stellen, assertiviteit, onmacht voelen, ruimte innemen.

Bedenk hoe waardevol het is wanneer de sfeer weer een stuk gezelliger wordt, je zelf meer ontspannen kunt zijn, en je kind zich weer meer betrokken voelt bij wat er in jullie gezin gebeurt! Ik help je de balans herstellen in jullie gezin, zodat er weer ruimte komt voor plezier met elkaar.Gescheiden ouders

Je kunt een traject van een aantal sessies individueel volgen of gedeeltelijk samen met de andere ouder van jullie kinderen.

Herken je je in de volgende vragen?

 • Ik maak me zorgen om mijn kind. Wat ligt er in mijn vermogen om de scheiding lichter te maken voor mijn kind?
 • De samenwerking met mijn ex loopt niet altijd goed. Ik merk dat dit van invloed is op ons kind. Wat kan ik doen zodat de samenwerking beter loopt?
 • Mijn ex-partner heeft een andere visie op hoe hij of zij mijn zorgen rondom ons kind ziet, soms heb ik het gevoel dat ik er alleen voor sta. Wat kan ik doen voor ons kind en wat kan ik doen in relatie tot mijn ex-partner?
 • De gevolgen van de scheiding vind ik best pittig, ik zoek handvaten hoe ik er beter in kan staan en me beter voel.
 • Ik vind het lastig om me te verhouden tot mijn ex schoonouders. De relatie is veranderd sinds we uit elkaar zijn. Wat kan ik doen zodat er geen spanningen meer zijn en de weg vrij is tussen ons kind en zijn grootouders?

Een traject van coaching sessies kan je het volgende opleveren:

Individueel

 • Inzicht krijgen in wat er allemaal speelt in het gezin met gescheiden ouders
 • Inzicht in wat jouw hoogste veranderwens is
 • Kennis over hoe gezinsdynamieken veranderen rondom een scheiding
 • Inzichten in wat jij kunt doen in relatie tot je kind
 • Oplossingsrichtingen die de samenwerking met je ex-partner verbeteren
 • Inzichten hoe jezelf je beter gaat voelen.
 • Hoe je zelf de relaties in het gezin herstelt.

Samen

 • Inzicht in waarom het samen niet loopt
 • Wat is nodig om de samenwerking te verbeteren
 • Inzichten in de verandering van de kind behoefte na de scheiding en dat dat betekent voor jullie als ouders
 • Hoe je samen elkaar de eigen ruimte geeft om ouder te zijn
 • Hoe je elkaars ouders, de grootouders van de kinderen, insluit en het contact verbetert
 • Hoe je elkaars nieuwe partner insluit
 • Hoe je samen relaties in het gezin (met de kinderen) herstelt
 • Wat zou het fijn zijn als het jou lukt om zelf beter in je vel te komen en iets bij te dragen waar je kind zich fijner bij voelt. Dat je voelt dat je meer kunt genieten omdat er minder zorgen zijn. Dat je meer vertrouwen voelt in plaats van de angsten over de belasting van je kind door de scheiding.
 • Na de intake bepalen we samen wat jou of jullie vraag en doel is en hoeveel sessies we waarschijnlijk nodig hebben.Opvoedopstelling

Je hebt mogelijk al adviezen gevraagd, van alles gelezen, tips en trucs geprobeerd, maar ondanks al je liefde en inzet lukt het niet om een oplossing te vinden voor je opvoedvraagstuk. Hoe kan dat? Wellicht speelt er op een diepere laag iets wat jullie beïnvloedt.
Een Opvoedopstelling wordt alleen door de ouder gedaan. Kinderen hoeven niet mee te komen en worden dus niet onnodig belast. Bij een Opvoedopstelling werken we, zoals we dat noemen, op de onderlaag.

Als ouders in zichzelf tot een oplossing komen werkt dit door in het dagelijks leven en volgen kinderen als vanzelf. Een Opvoedopstelling zorgt voor een blijvende oplossing. Je gaat direct naar de oorzaak van het probleem. Je ervaart aan den lijve wat er gebeurt tussen jou en je kind en/of andere gezinsleden. De werkelijke oorzaak wordt duidelijk. In een individuele Opvoedopstelling kun je ontdekken hoe je eigen (familie)systeem invloed heeft op je eigen gedrag en emoties en vervolgens weer op dat van je kind. Als je dit erkent, kan de communicatie met anderen verbeteren, ook als deze zelf geen opstelling doen.

Hierdoor weet je wat je kind nodig heeft en wat jij kunt doen als opvoeder. Een Opvoedopstelling biedt een doorbraak in veel opvoedvraagstukken bij:

 • Opvoeding en ouderschap
 • Relatieproblemen en echtscheiding
 • Samengestelde gezinnen en loyaliteitsconflicten

Voor meer info kijk op www.opvoedopstellingen.nl of op Youtube ; opvoedopstellingen.Workshop over “Veilig en Verbonden opvoeden”

Heb jij soms ook het gevoel dat je politieagent in eigen huis bent? Of denkt ”daar gaan we weer” en “hoe ga ik dit nu weer eens oplossen?”
Heb je nieuwe inspiratie nodig om meer rust en gezelligheid te creëren in je gezin? Schrijf je in voor de workshop ‘Veilig en Verbonden opvoeden’.

In deze workshop kijken we:

 • Hoe jouw brein en dat van je kind werkt en hoe we daar gebruik van kunnen maken
 • Hoe je kalm kunt blijven als je kind niet doet zoals je had gehoopt
 • Hoe je in contact met je kind grenzen kunt stellen
 • Hoe jij en je kind verantwoordelijkheid kunnen nemen voor eigen gevoelens

Op dit moment staat er geen workshop in de planning. Maar laat het weten als je interesse hebt door een mail te sturen of het contact formulier in te vullen. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op en dan onderzoeken we de mogelijkheden. Wil je geen workshop doen, maar toch meer informatie over Veilig en Verbonden opvoeden? Heb je specifieke vragen over jouw eigen situatie? Graag even contact opnemen of vul het contactformulier in.