Kosten en vergoedingen

Ieder traject van begeleiding begint met een gratis en vrijblijvende intake. Deze intake duurt een klein uurtje en heeft als doel om kennis te maken met elkaar en met de vraagstelling. Afhankelijk van de leeftijd en de vraag is het kind of jongvolwassene wel of niet bij de intake met de ouders. Als we vervolgens besluiten om met elkaar verder te gaan zullen we gezamenlijk afspraken maken over de vorm van begeleiding, de frequentie en het aantal sessies. De sessies van Kindertherapie, Jongvolwassene Coaching en Ouderbegeleiding duren een uur en kosten 85 euro per sessie (inclusief BTW). Tijdens het Corona virus vinden de sessies plaats via Zoom. Je hebt hiervoor een computer nodig met camara en netwerkverbinding. Mochten we aan een half uur genoeg hebben dan is de prijs 45 euro.  De ouder krijgt aan het eind van iedere maand een factuur.

Vergoedingen

Om in aanmerking te komen voor vergoeding door uw zorgverzekeraar is het volgende van belang:

1) Heeft je zorgverzekeraar een contract gesloten met mijn beroepsvereniging? (zie NFG Vergoedingen )

2) Heb je alternatieve geneeswijzen/natuurgeneeskunde opgenomen in de polis? Geadviseerd wordt dit uit te zoeken voordat je een betalingsverplichting aangaat met De Gezinspraktijk.

Gegevens Zorgverzekeraar

Gegevens voor zorgverzekeraar Beroepsvereniging:
NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg). Registratienummer: 7008096894
(Kinder- en Jeugdtherapie valt bij de NFG onder de vakgroep VPMW psychosociaal en maatschappelijk werk).

Koepelorganisatie:
RBCZ
Registratienummer: 809558R
Praktijknummer: 9051138

Ook kun je de kosten bij de belasting aangeven als ziektekosten. Een andere mogelijkheid is de sessie te financieren uit de PGB (persoonsgebonden budget). Voor een PGB is een indicatie nodig.